Surfmissie op een board van 100% gerecycled EPS

Om de invoer van statiegeld in Groot-Brittannië te versnellen surft Plastic Soup Surfer Merijn Tinga van Oslo naar Londen op een surfboard van 100% gerecycled EPS. SlimVerpakken volgt hem op zijn reis. 

Van Oslo naar Londen op een surfboard van EPS

Video 1 – 20 februari 2023

Maak kennis met Merijn Tinga, ook wel bekend als de Plastic Soup Surfer. Van half juni tot half juli surft hij op een board van gerecycled EPS van Oslo naar Londen. Zijn doel? De invoer van het statiegeldsysteem in Groot-Brittannië versnellen. 

Samen bouwen aan een circulaire toekomst

Video 2 – 16 maart 2023

De kern van het surfboard van de Plastic Soup Surfer werd gemaakt in samenwerking met Stybenex en Synprodo. In deze video vertelt Peter de Bruijn, sales manager bij Synprodo, waarom zij meewerken aan dit bijzondere project.

Een surfboard van 100% gerecycled EPS

Video 3 – 6 april 2023

Over een paar maanden surft Merijn, de Plastic Soup Surfer, van Oslo naar Londen om de gevonden plastic flesjes in Noorwegen terug te brengen naar de bron: de frisdrankmaatschappijen in Groot-Brittannië. Dit doet hij op een surfboard gemaakt van 100% gerecycled EPS. In deze video vertelt Merijn meer over het ontwerp- en maakproces van zijn surfboard.

Het recyclingproces van EPS

Video 4 – 24 april 2023

Ontdek waarom EPS het ideale materiaal is voor het maken van kinderzitjes, helmen en… Merijn’s windsurfboard! Met uitstekende schokabsorptie en recyclingmogelijkheden is EPS de beste keuze voor duurzaamheid en veiligheid. In deze video vertelt Peter de Bruijn hoe EPS wordt gerecycled.

Steun de surfmissie van Merijn

Video 5 – 1 juni 2023

Het is bijna zo ver! 16 juni begint de 30-daagse tocht van Merijn. Dit doet hij op een surfboard gemaakt van 100% gerecycled EPS. Tijdens zijn windsurf expeditie van Oslo naar Londen brengt hij lege Engelse plastic zwerfafval flesjes terug naar hun thuisland, mét onderweg verzamelde lessen van oud ministers over de invoering van statiegeld. In onze nieuwste video verteld Merijn meer over zijn surfmissie.

Dit is het surfboard van 100% gerecycled EPS

Video 6 – 3 juli 2023

Het is zo ver. De Plastic Soup Surfer vertrekt voor zijn reis van Oslo naar London om aandacht te vragen voor het probleem van zwerfvuil. Merijn Tinga maakt zijn reis op een surfboard van 100% gerecycled EPS. Op de uitzwaaidag presenteerde Merijn dit innovatieve surfboard.

Van Oslo naar Londen op een surfboard van 100% gerecycled EPS

Merijn Tinga, de Plastic Soup Surfer, onderneemt over een paar maanden een wel heel bijzondere expeditie. Op een surfboard gemaakt van 100% gerecycled EPS surft hij van Oslo naar Londen om aandacht te vragen voor plastic vervuiling en de wegwerpmaatschappij. Zijn doel? Statiegeld op kleine plastic flesjes in Groot-Brittannië.

Blijf automatisch op de hoogte

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief over duurzamer verpakken en praat mee via sociale media. 

SlimVerpakken is een initiatief van Stybenex-Verpakkingen, vereniging van fabrikanten van EPS-verpakkingen

Privacyverklaring