EPS voor verpakkingen

Circulair EPS is het meest sterke, maar toch lichte, duurzame verpakkingsmateriaal dat oneindig te recyclen is. Niet gek dus dat televisies, beeldschermen en andere breekbare producten worden beschermd met EPS.

8 redenen om te kiezen voor verpakking en bescherming van EPS

Het wordt gebruikt als verpakkingsmateriaal voor televisies, verse vis, flessen wijn en zelfs organen. Maar ook in helmen, reddingsvesten en kinderstoeltjes is dit beschermingsmateriaal verwerkt: EPS is dé verpakking en bescherming voor jouw product. 

Waarom EPS duurzamer is dan je denkt

Je keuze voor het verpakkingsmateriaal van jouw producten is niet alleen gebaseerd op prijs en kwaliteit, maar ook op duurzaamheid, de CO2-voetafdruk en de mogelijkheden voor hergebruik. Hoe scoort EPS op deze onderdelen? Daar gaan we in dit artikel verder op in.

Electrolux kiest opnieuw voor EPS als duurzaam verpakkingsmateriaal

In een poging de milieu-impact van haar verpakkingen te verminderen, kiest Electrolux na uitvoerig onderzoek opnieuw voor EPS als voornaamste verpakkingsmateriaal. Deze keuze is opvallend, omdat de fabrikant van huishoudelijke en professionele apparaten aanvankelijk van plan was de EPS verpakkingen te vervangen door papieren verpakkingen. 

Levenscyclusanalyse toont aan: koeldoos van karton is niet beter voor milieu dan een EPS-doos

In een vergelijkende levenscyclusanalyse zijn de milieueffecten van kartonnen koeldozen vergeleken met die van koeldozen gemaakt van geëxpandeerd polystyreen (EPS). Tegen de verwachting van de publieke opinie blijken koeldozen van karton niet milieuvriendelijker te zijn dan hun EPS-tegenhangers.

CoolBlue compacteert EPS in eigen pers

Coolblue compacteert het EPS uit verpakkingen in een pers. CoolBlue verlaagt daarmee zijn afvalkosten aanzienlijk draagt bij aan recycling en een beter milieu.

Danny de Jong bevordert recycling met ophaalservice voor verpakkingsmateriaal

Na de montage van een nieuwe keuken houdt de consument vaak een berg karton, hout en EPS over. Onnodig en allesbehalve milieuvriendelijk als dit zomaar wordt weggegooid, vindt Danny de Jong van DDJ Cleaning Services.

Elk product bezorgd in de beste kwaliteit: dat is verpakken met EPS

Dat nieuwe televisies verpakt worden in verpakkingsmateriaal van EPS, is niet voor niets. EPS zorgt ervoor dat elk product in de juiste kwaliteit aankomt op de plaats van bestemming.

Blijf automatisch op de hoogte

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief over duurzamer verpakken en praat mee via sociale media. 

SlimVerpakken is een initiatief van Stybenex-Verpakkingen, vereniging van fabrikanten van EPS-verpakkingen

Privacyverklaring