EPS voor levensmiddelen

EPS is het beste verpakkings- en beschermingsmateriaal voor verwerkte of onverwerkte levensmiddelen. In een circulaire EPS verpakking is de kwaliteit en veiligheid van voedsel optimaal gewaarborgd. 

8 redenen om te kiezen voor verpakking en bescherming van EPS

Het wordt gebruikt als verpakkingsmateriaal voor televisies, verse vis, flessen wijn en zelfs organen. Maar ook in helmen, reddingsvesten en kinderstoeltjes is dit beschermingsmateriaal verwerkt: EPS is dé verpakking en bescherming voor jouw product. 

Waarom EPS duurzamer is dan je denkt

Je keuze voor het verpakkingsmateriaal van jouw producten is niet alleen gebaseerd op prijs en kwaliteit, maar ook op duurzaamheid, de CO2-voetafdruk en de mogelijkheden voor hergebruik. Hoe scoort EPS op deze onderdelen? Daar gaan we in dit artikel verder op in.

Circulair EPS: De sleutel tot wereldwijd vervoer van boerenkool

Veel Nederlandse telers gebruiken EPS als verpakking voor het vervoeren van onder andere broccoli en boerenkool. Om erachter te komen waarom zij kiezen voor EPS, interviewden we een grote Nederlandse teler met meer dan 60 jaar ervaring in het telen en vervoeren van boerenkool.

De voordelen van EPS als duurzaam verpakkingsmateriaal voor levensmiddelen

Bij het verpakken van levensmiddelen is het belangrijk om te kiezen voor materialen die de kwaliteit en veiligheid van het voedsel waarborgen. In dit artikel zullen we de voordelen en het gebruik van EPS voor het verpakken van levensmiddelen nader bekijken.

Blijf automatisch op de hoogte

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief over duurzamer verpakken en praat mee via sociale media. 

SlimVerpakken is een initiatief van Stybenex-Verpakkingen, vereniging van fabrikanten van EPS-verpakkingen

Privacyverklaring