Elk product bezorgd in de beste kwaliteit: dat is verpakken met EPS

Dat nieuwe televisies verpakt worden in verpakkingsmateriaal van EPS, is niet voor niets. EPS is om veel verschillende redenen het veiligste en meest duurzame verpakkingsmateriaal. Daarom worden niet alleen televisies en andere elektronica producten in EPS verpakt, maar ook voedsel, vis, medicijnen en tal van andere waardevolle producten. EPS zorgt ervoor dat elk product in de juiste kwaliteit aankomt op de plaats van bestemming.

De beste beschermer voor breekbare producten
EPS is zo’n goede beschermer omdat de parels waarvan EPS gemaakt is, voor 98% gevuld zijn met lucht. Dit materiaal is sterk genoeg om de impact van een val of klap op te vangen. Om precies die reden zijn bijvoorbeeld ook fiets- en skihelmen gemaakt van EPS. De opgesloten lucht zorgt er ook voor dat EPS een perfecte isolator is. Zo blijft voedsel koel en zorgt het EPS er ook voor dat medicijnen en organen binnen de juiste temperatuurgrenzen vervoerd worden.

100% recyclebaar en super duurzaam
EPS is sterk, maar ook nog eens super licht. Dat is een belangrijke eigenschap voor verpakkingen, want hoe lichter de verpakking is, hoe makkelijker en goedkoper het product te vervoeren is. Daarnaast is EPS ook nog eens heel duurzaam. Dat komt allereerst omdat EPS 100% recyclebaar is. Na gebruik kan een verpakking van EPS volledig worden hergebruikt.

Daarnaast is er voor het productieproces van EPS veel minder energie nodig dan van andere verpakkingsmaterialen. Mede om die reden komt bij het produceren van EPS-verpakkingen 30% minder CO2-uitstoot vrij dan bij het gebruik van alternatieve verpakkingsmaterialen, zoals bijvoorbeeld karton.

Alle EPS inzamelen en recyclen
Om zoveel mogelijk EPS te recyclen doen milieustraten, leveranciers en EPS-fabrikanten hun uiterste best om EPS-verpakkingen na gebruik in te zamelen (en aan te bieden) voor recycling. Zo draagt iedereen zijn steentje bij aan een circulaire economie, waarin ook duurzame verpakkingsmaterialen bijdragen aan een beter milieu.

Wil je onderzoeken wat EPS kan betekenen voor het verpakken van jouw product? Raadpleeg dan eens onze partners.

Geplaatst op: 16 januari 2023

Blijf automatisch op de hoogte

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief over duurzamer verpakken en praat mee via sociale media. 

SlimVerpakken is een initiatief van Stybenex-Verpakkingen, vereniging van fabrikanten van EPS-verpakkingen

Privacyverklaring