Meer EPS ingezameld dan ooit tevoren

In 2021 is er in Nederland meer EPS dan ooit ingezameld. Daarnaast kunnen Nederlanders nu in nog meer milieustraten EPS aanbieden. Dit blijkt uit het monitoring- en stimuleringsprogramma van de inzameling van EPS op Nederlandse milieustraten, uitgevoerd door Stybenex (de vereniging van EPS-fabrikanten) en Giraf Results.

Forse toename inzameling EPS

In 2021 is bijna 2000 ton EPS in Nederland ingezameld. Dat is 27% meer dan het voorgaande jaar en laat opnieuw een forse groei zien in de inzameling van EPS. Bovendien kunnen bijna alle Nederlanders nu hun EPS inleveren in een milieustraat in hun gemeente.

EPS ingezameld in meer dan 250 gemeenten

In totaal zamelen nu 260 milieustraten in Nederland EPS in, wat een stijging is van 7% ten opzichte van het voorgaande jaar. De data voor het onderzoek is afkomstig uit verschillende bronnen, waaronder online enquêtes en bezoeken aan milieustraten.

Meer inzameling betekent meer hergebruik

De inzameling van EPS neemt al jaren toe. Voor het derde jaar op rij steeg de ingezamelde hoeveelheid EPS met meer dan 20%. Het inzamelen van EPS is belangrijk om zoveel mogelijk EPS te kunnen recyclen. Verpakkingen van EPS zijn 100% recyclebaar en kunnen hergebruikt worden voor het maken van nieuwe verpakkingen en andere EPS-producten.

Meer weten over EPS en duurzaamheid? Lees het artikel Waarom EPS duurzamer is dan je denkt.

Geplaatst op: 16 december 2022

Blijf automatisch op de hoogte

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief over duurzamer verpakken en praat mee via sociale media. 

SlimVerpakken is een initiatief van Stybenex-Verpakkingen, vereniging van fabrikanten van EPS-verpakkingen

Privacyverklaring