Stybenex rondt jaarlijkse inventarisatie EPS inzameling af

Branchevereniging Stybenex bezocht deze zomer meer dan dertig milieustraten door heel Nederland. Met het bezoek brengt Stybenex de inzameling van EPS in kaart en verzamelt zij de wensen en suggesties van de milieustraten. De branchevereniging bespreekt deze wensen en suggesties met fabrikanten, marktpartijen en lokale overheden met als doel de inzameling van EPS zo makkelijk mogelijk te maken. 

EPS steeds vaker ingezameld

EPS kan op steeds meer plekken in Nederland ingezameld worden en dat gebeurt ook steeds vaker. In 2020 telde Nederland al 244 gemeenten met een milieustraat, dat aantal steeg dat jaar met 11%. Ook de hoeveelheid ingeleverde EPS neemt toe. In 2020 brachten huishouden 1509 ton EPS naar de milieustraat, dat is een stijging van 39%. De resultaten van de inventarisatie in 2022 maken we zo snel mogelijk bekend. 

Inzamelen om te recyclen

Het inzamelen van EPS is belangrijk om zoveel mogelijk EPS te kunnen recyclen. Verpakkingen van EPS zijn 100% recyclebaar. Het enige wat consumenten hoeven te doen, is EPS net als andere reststoffen apart in te zamelen. EPS dat wordt ingezameld, kan gebruikt worden voor het maken van nieuwe verpakkingen en andere EPS-producten. In tegenstelling tot bijvoorbeeld papier, kan EPS oneindig worden gerecycled zonder dat het zijn waardevolle eigenschappen verliest. 

Wil je met ons meepraten? Volg ons dan op LinkedIn.

Geplaatst op: 11 oktober 2022

Blijf automatisch op de hoogte

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief over duurzamer verpakken en praat mee via sociale media. 

SlimVerpakken is een initiatief van Stybenex-Verpakkingen, vereniging van fabrikanten van EPS-verpakkingen

Privacyverklaring